söndag 1 januari 2017

Rosa praktiskt husbilsskimmer


Cecilia
Här om dagen tog vi med barnen för första gången till husbilen och visade den för dem. Vi ska ju inte hämta den förrän den 23:e januari, men det var otroligt roligt att se dem kliva in i den och nyfiket och förundrat undersöka allting. Mest exalterade blev de över hängkojan som fälls ned över framsätena, där de ska sova. Tim tyckte att det var stor wow-faktor över storleken på husbilen och när vi tog en körtur med dem tyckte Elin förtjust att vi kunde bila ända till Bali med den. :) Själv går jag omkring med ett barns otålighet och längtar efter att få bestämma mig för vad vi ska ha med oss i bilen. Tänk att bara tanken på att få fylla kryddhyllan med kryddor eller bestämma vilka få böcker som ska få stå i bokhyllan kan få mig att känna pirr i magen. Jag känner mig som en nyförälskad, som liksom i ett rosa skimmer entusiastiskt ägnar mig åt detaljdrömmerier. Ungefär som att åhhhhh, han har så vackra fräknar under högra ögat. Nu blir det, åhhhh, det kommer att bli så fint med fårskinnen i sätena eller med min favoritbok ovanför min sovplats. Sen snurrar det såklart massor med praktiska frågor kring logistik, ställplatser och folkbokföring. Vi letar platser runt omkring i Nacka och har kontaktat Nacka kommun för att få tips om vart vi kan parkera utan att vara i vägen. De tipsade om ett företag som äger mycket mark i Nacka som vi kan vi ta kontakt med och fråga. Vi kommer bägge ha SL-kort också så att vi kan vara mer flexibla till och från husbilen med hämtning och lämning av barnen. Folkbokföringen löser vi genom att skriva oss hos mina föräldrar. Vi har också en deal med dem om att få tvätta våra kläder där. Självklart är det massor med saker som vi inte kommer att ha tänkt på när vi flyttar in och vi kommer säkert att åka på både den ena och andra överraskningen. Men jag tänker att vi får lösa allt eftersom och ta en dag i taget. Ja, som allt annat här i livet helt enkelt.

God fortsättning önskas till er alla från både mig och Björn.

Med nyfikna förhoppningar på 2017.

3 kommentarer:

 1. Intressant med marken i Nacka...
  Vi ska ju oxå flytta ut i husbilen om några år.
  Får ni ström, vatten och sånt?
  //Aila

  SvaraRadera
 2. Hej Ailia!

  Nja, vi siktar på att ställa oss vid en campingplats ungefär vart tredje dag och fylla på och ladda upp oss. Sen lär det gå en hel del gasol nu under vintern.

  Mvh Cecilia

  SvaraRadera
 3. Det där drömska med allt vi ska ha med oss. Haha. Så viktig bit i min vardag just nu. Vi har ett halvår kvar innan flytten in i husbilen. Hur många linnen, och vilka får följa med? Kan jag klara mig med två par skor? Så snurrar min hjärna ofta.

  SvaraRadera